Διεθνής εβδομάδα Πίντσον στην Αθήνα

Το 2014 ήταν μια πιντσονική χρονιά, καθώς κυκλοφόρησε στα ελληνικά η Υπεραιχμή από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και βγήκε στις αίθουσες (στην Αμερική) η κινηματογραφική διασκευή του Έμφυτου Ελαττώματος από τον Πολ Τόμας Άντερσον (το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη).

Το 2015 αναμένεται εξίσου δυναμικό, καθώς αυτόν το μήνα το Έμφυτο Ελάττωμα (η ταινία) έρχεται και στην Ελλάδα, ενώ τον Ιούνιο θα γίνει στην Αθήνα η Διεθνής εβδομάδα Πίντσον.

Η Διεθνής εβδομάδα Πίντσον (International Pynchon Week) είναι ένα συνέδριο ακαδημαϊκών (κυρίως) που ασχολούνται με το έργο του Τόμας Πίντσον, το οποίο γίνεται κάθε δύο περίπου χρόνια σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου. Το 2010, για παράδειγμα, είχε γίνει στην Πολωνία, ενώ το 2013 στην Αγγλία. Φέτος, το 2015, χάρη και στις άοκνες προσπάθειες του Δόκτορος Γιώργου Μαραγκού, γίνεται στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Φέτος, θα συμμετέχουν εκλεκτοί μελετητές του Πίντσον από πολλές χώρες. Η ελληνική ομάδα συμπεριλαμβάνει τους εκλεκτούς Βασίλη Δρόλια και Κώστα Καλτσά (άντε, θα μιλήσω κι εγώ), ενώ χαίρομαι πολύ που θα συναντήσω και από κοντά ανθρώπους όπως ο Tim Ware, ο Martin Paul Eve και ο Michel Ryckx.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: