Και εγένετο Πιντσονικός Οδηγός

Πριν από ενάμιση χρόνο (!) είχα αναγγείλει την κατασκευή ενός ιστότοπου που θα χρησίμευε ως βοήθημα για τον έλληνα αναγνώστη των έργων του Τόμας Πίντσον. Μαζί με τον Προκόπη Προκοπίδη (μεταφραστή τού V. και του διηγήματος «Εντροπία») επικοινωνήσαμε με τον Τim Ware, τον άνθρωπο πίσω από το Pynchon Wiki, ο οποίος με μεγάλη ευγένεια μας πρόσφερε χώρο στο σέρβερ του.

Δυστυχώς αυτό το σχέδιο κόλλησε, λόγω του φόρτου εργασίας όλων μας και λόγω της δικής μου ανεπάρκειας σε τεχνικά θέματα.

Μετά από πολλή σκέψη, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω κάτι πιο εύκολο: έναν ιστότοπο στην WordPress· με άλλα λόγια ένα ιστολόγιο, που όμως δεν θα είναι ιστολόγιο, με την έννοια ότι δεν θα έχει αναρτήσεις με χρονολογική σειρά και δεν θα επιτρέπει σχόλια.

Έτσι, με τη βοήθεια του φίλου Παναγιώτη, ο οποίος παίζει το wordpress στα δάχτυλα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω το άνοιγμα του Πιντσονικού Οδηγού.

Ο Πιντσονικός Οδηγός περιέχει σημειώσεις ανάλογες με αυτές που βρίσκει κανείς (στα αγγλικά, όμως) στο Pynchon Wiki, δηλαδή επεξηγήσεις και παραπομπές για πράγματα στα οποία μπορεί να σκοντάψει ο έλληνας αναγνώστης, ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες που, ακόμη κι αν δεν είναι απαραίτητες για την κατανόηση του κειμένου, δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας, όμως, δεν θα σας είναι άχρηστη, καθώς πολλές από τις παραπομπές είναι προς την αγγλόφωνη Wikipedia.

Προς το παρόν, υπάρχουν σημειώσεις μόνο για το Έμφυτο Ελάττωμα και για μέρος του Ενάντια στη Μέρα, αλλά σιγά-σιγά το περιεχόμενο θα εμπλουτίζεται. Μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα για σχόλια, αλλά υπάρχει μια φόρμα επικοινωνίας για οτιδήποτε θέλετε να πείτε· άλλωστε, μπορείτε πάντοτε να αφήσετε κάποιο σχόλιο σε αυτό εδώ το ιστολόγιο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Οποιαδήποτε ενημέρωση του Οδηγού θα ανακοινώνεται εδώ.

Καλή ανάγνωση, και θα δεχτώ με χαρά οποιαδήποτε παρατήρηση θέλετε να κάνετε.

2 Responses to Και εγένετο Πιντσονικός Οδηγός

  1. Ο/Η manolis λέει:

    Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Ο «Πιντσονικός οδηγός», παρά το εμβρυϊκό του στάδιο, είναι κατατοπιστικότατος. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να μυηθεί στον δύσβατο πιντσονικό κόσμο.

  2. Ο/Η pynchonikon λέει:

    Ευχαριστώ πολύ. Αυτός είναι ο στόχος. Ο Οδηγός είναι όντως σε εμβρυϊκό στάδιο, αλλά αν όλα πάνε καλά θα ασχολούμαι με αυτόν για πολλά χρόνια ακόμη, και θα ήταν κρίμα ως τότε να μείνει κλειστός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: